"Situace v klubu není optimální" ví majitel Jaroš

27.11.2014 22:13

Před sezónou jste hlásali, že máte velká očekávání a chcete opět hrát playoff. V čem je zatím chyba?

Ano, očekávání byla velká. Myslím si, že máme tým kvalitativně schopný hrát vrchní část tabulky. Zatím se nám nepodařilo najít herní pohodu. Proto jsme se rozhodli pro změny v kádru, posílil jsme především obranu.

 

Čekáte tedy, že se herně mužstvo zvedne?

Jak jsem již říkal kvalitou máme na to hrát vršek. Záleží na každém hráči, jestli do toho dává 100%, či ne. Viděli jsme, že někteří hráčí si myslí, že mají své jisté a podle toho jsme se taky zařídili. 

 

Jaké změny tedy proběhly?

Zatím hlavně v obraně. Tři beci již přišli o místo a budou padat další hlavy a pokuty pokud si každý hráč nesáhne do svědomí a nezamyslí se nad sebou. Nikdo v týmu nemá místo jisté. Pokud uvidíme, že to někdo fláká, tak konči.

 

Měli jste však výborný vstup do sezóny a okupovali jste vrchní příčky tabulky, poté došlo ke změnám na trenérských postech. Ptám se proč?

Tak především to byla otázka financi. Měli jsme tady dva opravdu kvalitní trenéry, kteří nás vytáhli o dvě ligy výše za což jsme jim moc vděční, ale bohužel jsme jim již nemohli nabídnout patřičné finanční ohodnocení. Hrajeme o ligu výše a finanční nároky jsou úplně někde jinde, proto jsme se nemohli dohodnout na prodloužení kontraktu. 

 

Momentálně je tedy trenérem kdo?

Hlavním trenérem byl jmenován Jaime Purnell a asistentem Zdeněk Mroček. Je pravda, že se nám pod jejich vedením zatím příliš nedaří. Výsledky týmu však nechci házet na trenéry. Jak jsem říkal každý si musí sáhnout do svědomí a začít makat. Ovšem pokud to takhle půjde dále, budeme nuceni podniknout patřičné kroky i na trenérských postech.

 

Hledáte momentálně ještě nějakou posilu do útoku?

V útoku se nám také zrovna nedaří, takže bychom rádi dovedli ještě jednoho praváka. Opět se ale budu opakovat, záleží na každém hráči, jak se ke své pozici postaví, protože kvalitu máme.