Rozhovor s trenérem "A" týmu

29.12.2013 13:58

Dobrý den, jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny?

Tak musím hodnotit jedině pozitivně, ale vždycky najdu něco, co bych hráčům vytkul. Naše ligové soupeře přehráváme prakticky rozdílem dvou tříd, takže našim cílem je letos jasný postup do čtvrté ligy a byl bych velice zklamán, kdyby se to nepovedlo.

 

Máte suveréně nejsilnější útok ligy- 298 gólů a přesto jste v ligové tabulce až na druhém místě a první tým na vás gólově ztrácí neuvěřitelných 100 branek. Dá se tedy říci, že se útoku daří?

Náš útok je opravdu hodný čtvrté ligy a v páté lize nemáme konkurenta. To se ale rozhodně nedá říci o obraně, která často nechá projít do sítě velice laciné góly a i přes to, že jsme posilovali stále nejsem spokojen. Hodně jsme v minulém ročníku uvažovali o výměně golmanské jedničky, ale na konec dostal Paces ještě jednu šanci a opět nenaplnil naše očekávání, řešili jsme to tedy příchodem Američana Hinese, bohužel ten je na tom ještě hůře. Kluci kolikrát odchytají skvělé utkání a pak pustí za svá záda góly, které by chytit kdejaký golman z mládeže. 

 

Fanoušky by zajímalo, jak je na tom naše maďarské duo. Oba hráči přišli do týmu, jako velké posily, jak byste hodnotil jejich výkony?

Ano, je to tak. I zde jsme měli obrovská očekávání, protože oba hráči mají především v Evropě zvučná jména. Zatím nejsem s jejich výkony vůbec spokojený. Zápas od zápasu pro ně hledáme jinou a jinou pozici. Jednou nastoupí v prvním útoku a později zase v posledním. Stále se nám nepodařilo je do týmu začlenit. Je možné, že kluci jsou zvyklí na jiný styl hokeje a stále si nezvykli na náš herní systém. Uvidíme časem.

 

Dnes tým čeká zápas proti odvěkému rivalovy HC Red Bull Znojmo, co nám řeknete k dnešnímu utkání?

Zápasy s Red Bullem bývají hodně vyhrocené a hraje se náročný fyzický hokej hodný zápasům playoff. Dá se říci, že jsou to zápasy o čest. Hráči každého týmu chtějí jít na plno a zvítězit, takže očekáváme soupeřovo plné nasazení. Jak jste již zmínil je to zápas mezi rivaly, protože se oba týmy nacházejí ve stejném městě. Dnes bude chytat Hines a uvidíme, jak se zápas vyvine. Rozhodně si jedeme pro všechny body.

 

Proslýchá se, že máte speciálně poskládané formace právě pro dnešní utkání, je to tak?

Nechceme soupeře podcenit, jako se tomu stalo 26.12. proti HC Lion 20. Je potřeba myslet na to, že soupeř dovedl do týmu zvučná jména a nic nesmíme ponechat náhodě proto i my musíme invovat a dnes chceme zvýtězit.