"Nevyhráváme individuální bodování ligy, ale hrajeme týmově" Ví majitel klubu

12.04.2014 14:05

Dobrý den, co říkáte na postup klubu do IV. ligy?

Je to super jsem nadšený. Chtěl bych poděkovat hráčům, realizačnímu týmu a samozřejmě fanouškům, kteří na každý ligový zápas vyprodají stadion, za výborně odvedenou práci. Straně si vážíme fanoušků, kteří jsou skvělí a bez nich bychom to nedokázali. Zároveň mne mrzí, že má stadion tak malou kapacitu a na všechny se tak bohužel nedostane, ale v průběhu sezóny s tím chceme něco udělat.

 

Tým už odehrál pár zápasů ve IV. lize, můžete je nějak ohodnotit, příůpadně srovna kvalitu V. a IV. ligy?

Tak IV. liga je úplně něco jiného. Hraje se úplně jiný hokej, týmy jsou vyrovnané. Pokud se podíváte do tabulky, tak zjistíte, že tomu tak opravdu je a jedna prohra nás tak může vyřadit z elitní osmičky. Jinak co se týče stylu hry, tak v V. lize jsme hráli vysoce ofenzivní hokej. Nyní jsme přešli na nový systém a hrajeme kvalitně do obrany, ale zároveň se nebojíme jít do útoku. Snažíme se tedy hrát defenzivní hokej okořeněný o kvalitní útok. Jak jsem již říkal všechny mančafty jsou zde kvalitní a je vysoká konkurence, takže nemůžeme hrá jen bezhlavě do útoku.

 

Jaké jsou vaše cíle pro tuto sezónu?

Jedině vítězství ligy.

 

Nezdá se Vám to až moc velký cíl, na to že jste nováčci v lize?

Člověk by si měl dávat jen ty nejvyšší cíle. Hrajeme hokej, ne kuličky. Vidím to na mužstvu, že chtějí jít vysoko a že na to mají, proto se nespokojíme jen s účastní v playoff. Chceme vyhrát a postoupit.

 

Na začátku sezóny tým posílil o jednu hvězdu světového formátu (Tadeusz Danieluk pozn. red.). Jak se ho podařilo zasadit do týmu a naplnit očekávání?

Danieluk je beze sporu kvalitní hráč světové úrovně. Momentálně hraje ve 3. lajně a hojně ho využíváme na přesilovky, kde je naší největší zbraní. Na přesilovkách je to opravdu nebezpečný hráč, který když se dostane ke golmanovi, tak se nemýlí. Čekali jsme od něj trochu více, ale asi ještě potřebuje čas, aby si zvykl na nový systém hry. 

 

Hráč takového formátu a hraje ve 3. lajně?

Zkoušel jsem i jiné kombinace, ale takhle jak je tým momentálně poskládaný si všichni sedí. Chápu, že by veřejnost očekávala, že ho hned dám do první lajny. Takhle, jak to je náš systém funguje. Nevyhráváme sice individuální kanadské bodování ligy, ale hrajeme náš systém, který je jako skládanka a nikdo nevyčnívá. V každém zápase se trefí někdo jiný, což si myslím, že je dobře, protože nejsem závislí na pár individualitách.

 

Dnes tým čeká přátelský zápas a také draft...

Ano, chceme zvíězit a potvrdit, tak naši formu. Utkání odchytá mladičký Beghetto. Vlivem zranění do čtvrté obranné formace naskočí útočník. Nevím, co mám očekávat od draftu, protože v předchozí lize nic takového nebylo. Uvidíme třeba budeme mile překvapeni.

 

Kdo je zatím brankářskou jedničkou?

Momentálně těžko říct, mel jí být Pettai, ale jeho forma je nyní spíše sestupná, takže v posledním zápase místo něj naskočil Paces, který se opravdu předvedl a řekl si i o další šanci. Beghetto je mladý a šikovný, ale zatím mu chybí zkušenosti, takže ho nasazujeme spíše na přátelská utkání, kde by se měl vychytat.

 

Díky, hodně štěstí...