"Naše hra stojí a padá na kvalitním golmanovi" Ví trenér A týmu

12.06.2014 22:49

Dobrý den, zítra vám začíná playoff, jaké si dáváte cíle?

Jak jsme již avizoval na začátku sezóny, chceme se poprat o postup. Víme, že konkurence je vysoká, ale myslím si, že dokážeme hrát s každým.

 

V základní části jste dali nejméně gólů a nejvíce inkasovali ze všech týmů, které postoupili do playoff...

Tady Vás přeruším, když už se oháníte statistikami, tak byste měl vědět, že náš golman Pettai dostal ocenění za nejvyšší úspěšnost zákroků v lize a to hned po Jaromíru Fechtnerovi. Nemám rád, když nás kritizujete za počet inkasovaných gólů apod. Tu trofej nedostal asi jen tak, takže tím bych to uzavřel.

 

Takže ofenziva ani defenziva nebude proti tak silnému soupeři, jako je tým HC Modrá Legie problém?

Naše hra stojí a padá na kvalitním golmanovi a Pettai má momentálně životní formu. Hrají podobným stylem jako my. Musíme se důkladně připravit hlavně po taktické stránce, bude to bitva taktiků (smích). Ne, vážně, to že jsme dali málo branek a přesto jsme v playoff asi o něčem svědčí, netáhnou nás individuality, jako je tomu v jiných klubech, ale předvádíme důkladný taktický hokej postavený na týmovém duchu. Každý hráč má svůj úkol a pokud každý odvede na 150% to co má, tak jsme ve III. lize.

 

Jaké jste dal pokyny hráčům před zítřejším zápasem, kde dojde na lámáni chleba?

Řekl jsem jim, když nejde o život, tak jde o hovno (smích).

 

Žádná nervozita se tedy u hráčů neprojevojuje?

Ale běžte, vždyť jsem Vám to už říkal (smích). Ne, tak hlavně je potřeba zregenerovat a připravit se psychicky. Playoff je úplně jiný hokej, tady se teprve ukáže charakter hráčů. Je to hlavně také o psychice, můžete bejt dobrej jako Gretzky, ale když se z toho v playoff poserete, tak vyhoříte a konec, šmitec balíte a jedete domů. Chce to zachovat chladnou hlavu, všechno máme ve svých rukou.

 

Jsou nějaká zranění, která by ohrožovala start?

Pravděpodoně nenastoupí kapitán Růžička, který má zlomenou klíční kost a lékař mu doporučil setrvat v klidovém stavu. Utkání tak odehrajeme na tři lajny. O žádných dalších nevím.

 

Jak se cítí naše "betonová zeď" Pettai před playoff?

Dneska dostal volno, aby si odpočinul, protože potřebujeme, aby zítra na ledě nechal duši, jinak nemáme šanci. Je to zkušený golman, který toho má hodně za sebou ,takže se vůbec nebojíme, že by to nezvládl. 

 

Nezbývá mi tedy nic jiného než držet palce a fandit, díky za rozhovor.

V pohodě, my to zítra urveme, to se prostě cítí v kostech...