Mezi tři tyče přichází Larry Hines

18.11.2013 14:49

Dobrý den, jak hodnotíte uplynulou sezónu?

Tak určitě jsme udělali víceméně pokrok, ale spokojený nejsem. Mužstvo mělo velký potenciál, který nevyužilo. Podívejte se na zápas playoff s HC Super. Bylo to 1:1 na zápasy a třetí zápas mužstvo naprosto vybouchlo a dostali jsme 7:1. Opravdu tento výkon nechápu, vždyť o den dříve jsme dokázali vyhrát tentýž zápas 3:2 po nájezdech.

 

Jaké budou tedy následky, změny po sezóně?

Tak je jasné, že změny přijít musely. Hlavní změnou asi je, že přišla velká hvězda Larry Hines. Tímto jsme chtěli vyřešit problémy v bráně. Dále přišli do útoku: François Beurrier- velice šikovný a platný hráč, dokáže se chytře uplatnit i v defenzivě, dále Paul BradshawMichal HynštBenno FriedliJakub Mareš. V defenzivě se nově představí: Tristan VernaGabriel Mudroch

 

Jak je na tom František Paces? Po příchodu Larryho Hinese je v týmu silná konkurence, řekněte nám k tomu prosím více.

Nechtěl jsem o tom mluvit, ale dobře tedy. Názory Zdeňka Sýkory se značně lišily s názory vedení klubu. Proto jsem se dohodli na ukončení kontraktu. Co se týče Pacese nemůžu vyloučit to, že si bude muset hledat nové angažmá. Nenaplnil naše očekávání, proto jsme také angažovali Hinese. Dále je zde mladý talent Aku Lundberg, který předvádí až na vyjímky stabilní výkony. Pokud to tedy shrnu, tak jedničkou by se měl stát právě Hines, ale to se ukáže až v zápase. Momentálně tedy Paces zůstává v klubu.

 

Odchod Zdeňka Sýkory je docela rána pro fanoušky klubu, nemyslíte?

 Vím, že Sýkora zde měl opravdu velkou škálu fanoušků, ale musíme si uvědomit, že pokud chceme útočit na titul, tak tyto změny byly nevyhnutelné. Myslím si, že Larry bude stejně oblíbený. Je to fajn kluk, takže by neměl být problém.

 

Tým pro nadcházející sezńu značně posílil, takže je zřejmé, že musely nastat také odchody, prozradíte nám, kdo v klubu končí?

Samozřejmě to vše vyplynulo ze situace a bylo to nevyhnutelné. Klub opouští: Andrej ZlatohlávekIlja ŠenoltJaromír NaďBohumil StárekDu ShizhenSamuel Paulík, dále zvažujeme zda bude pokračovat Raimund Siek a také Mikus Sveķis je bez smlouvy, takže jednáme zda se dohodneme a smlouvu mu prodloužíme.

 

Plánujete nějaké další změny např. na trenérských postach, rekonstrukce atd.?

Staronově byl hlavním trenérem opět jmenován Thomas Tautscher. Změny zde pravděpodobně proběhnou, ale zatím nepředvídejme. Další rekonstrukce zázemí prozatím neplánujeme, veškeré finance chceme investovat ke zkvalitnění naší hry. Pro tuhle sezónu je u nás na prvním místě titul, nic jiného nás momentálně nezajímá.

 

V několika článcích vyšlo, že klub Blue Jackets Znojmo je opět ve finančních problémech a že bude pan Zdeněk Jaroš odvolán z funkce generálního manažera. Co je na tom tedy pravdy?

Tak financí není nikdy dost. Momentálně podnikáme patřičné kroky ke stabilizaci klubu. O tom, že by měl být pan Jaroš odvolán nic nevím. Jsou to nejspíš bulvární žvásty. Fanoušci se nemusí obávat, že by se jich momentální finanční situace nějak dotkla. Není potřeba vyvolávat paniku.

 

Díky za rozhovor...