K týmu se připojily další dvě posily

14.02.2014 11:40

K týmu se připojily dvě nové posily. Mezi tři tyče přichází Ulo Pettai a obranu vystuží veterán českého hokeje Viroslav Růžička. Na tuto situaci jsme se zeptali manažera znojemského týmu pana Jaroše.

 

Můžete nám přiblížit, proč se k týmu těsně před playoff připojily další posily?

Již před koncem minulé sezóny jsme si dali ty nejvyšší cíle a to postup do čtvrté ligy, cokoli jiného bude vedení považovat za neúspěch. Právě proto jsme se rozhodli angažovat kvalitního estonského brankáře, který ve své zemi patří ke špičce. Obranu vystuží veterán Růžička, který má obrovské zkušenosti z různých světových lig.

 

Stává se tedy Ulo Pettai jasnou jedničkou týmu?

Jednoznačně, vkládáme do něj obrovské naděje a očekávání. Záda mu bude krýt František Paces a trojkou bude mladičký Edmondo Beghetto.

 

Jste tedy již plně připraveni na playoff?

Ano, již jsme 100% připraveni a do konce této sezóny neplánujeme příchod dalších hráčů.

 

Jak je na tom tým po zdravotní stránce?

Měli jsme pár zraněních, ale nic vážného, co by ohrozilo naše plány.

 

Veřejnost i vedení má jasný cíl- postup a cokoli jiného by bylo tedy velké zklamání. Je tým tedy pod tlakem nebo jak se vyrovnáváte s tak velkými očekáními? Přece jen v lize jsou přibližně dva týmy, které jsou schopny ohrozit případný postup.

Tak konkurence tu opravdu je a právě proto jsme se rozhodli nic nenechat náhodně a posílit mužstvo o klíčové hráče. Očekávání jsou sice velká, ale musím říci, že rozhodně nejsme pod tlakem. Máme velice kvalitní tým a věříme si.

 

Trenér se netají tím, že preferuje agresivní ofenzivní hokej. Přecejen nemáte nejmladší tým, myslíte si tedy, že jsou především starší hráči schopni uhrát tohle vysoce fyzicky náročné tempo?

Trenér rozhodně ví, co dělá. Když se podíváte do tabulky, tak uvidíte že vedeme ofenzivní bodování a rozdíl mezi námi a druhým týmem je nějakých 150 branek a to je markantní rozdíl. Takže trenér rozhodně ví, co dělá a nemám o jeho rozhodnutích pochybnosti.

 

Ještě se vrátíme k brankáři Pettaiovi. Je jeho angažování také chytrý marketingový tah? Je to světově známy hráč, který by mohl týmu pomoci také po stránce marketingové.

Pokud se mu bude dařit, očekáváme , že s jeho příchodem se zvedne zájem sponzorů o náš tým. Jedná se o opravdu slavného hráče, takže budeme rádi pokud jeho angažování pomůže týmu také po finanční stránce.