"Docházely nám síly a trpělivost" ví Michal Vitásek

26.06.2014 21:53

Jak byste zhodnotil čtvrtfinálové zápasy s HC Modrá Legie?

Tak v prvním zápase nám výhru vychytal jednoznačně Pettai, kde měl přes 40 zákroků na zápas a ještě vychytal nájezdy. My jsme na soupeře stříleli jak bídáci. Nebýt jeho, tak jsme dostali naloženo. V druhém zápase soupeř změnil taktiku a byla z toho hra o nervy, kdo víc vydrží a nakonec opět nájezdy, kde nám to bohužel nevyšlo a neproměnili jsme ani jeden. Škoda, už tady jsme to mohli utnout. Třetí zápas se nám nepovedl bez komentáře...

 

Čím to, že jste na soupeře nestačili?

Tak neříkal bych, že jsme zrovna nestačili, to ne. Byly to vyrovnané zápasy. My máme kádr složený především ze starších a zkušenějších hráčů. Soupeř to měl přesně naopak, vsadil na mládí a dravost. Soupeř nás nepřehrával takticky, ale kolikrát nás prakticky ubruslil a nám pomale docházeli síly a trpělivost. Musíme si to přiznat. Možná jsme to mohli utnout v tom druhém zápase, ale jak jsem říkál, nevyšly nám nájezdy, jejich gólman nás krásně přečetl.

 

Bylo veliké zklamání, že jste se nedostali dále? Protože po čtvrtfinále vás prakticky hned čekaly zápasy o úmistění, kde jste měli až žalostné skóré 7 porážek v řadě.

 

Zklamání bylo veliké. Měli jsme jasný cíl, na který jsme nedosáhli, takže nás to všechny samozřejmě hodně vzalo. Vedení navíc ještě během zápasů o udržení začalo rozprodávat kádr, a tak nikdo nevěděl na čem je. Nálada v kabině nebyla vůbec dobrá a možná i díky tomu se nám vytratila herní pohoda.

 

Když se ohlédnete zpět na výkony týmu myslíte si, že jste měli na postup?

Se základní částí jsem velice spokojen. Odehráli jsme tam taktický defenzivní hokej s útočnými výpady. Hráli jsme defenzivně, ale zároveň moderní hokej směrem dopředu. V playoff nás soupeř stál opravdu hodně sil a myslm si, že kdybychom přes něj postoupili, tak to bylo naše maximum a dál už bychgom se nedostali. To říkám naprosto upřímně a s úctou. Opravdu nás první kolo playoff hodně vyšťavilo. Ale člověk nikdy neví, co by bylo...

 

Tým již opustilo šest hráčů a přišla pouze jedna posil, jak to v týmu vnímáte?

Tak vedení avizovalo, že pro nový ročník dojde k určitým změnám a k obměně kádru, což se vůbec nedivím. Přišel Otmar Beránek, myslím si že je to dobrý hráč a trénujeme spolu v jedné formaci, takže se časem ukáže.

 

Myslíte si, že budou padat i další hlavy?

Možná ještě pár kluků odejde , ale nemyslím si, že jich bude moc. Zatím prakticky odcházeli hráči ze čtvrté formace, nebo ti kteří moc nehráli.

 

Jak jste spokojen s vaším přínosem týmu?

Tak myslím si, že sezóna se mi vcelku povedla, ale samozřejmě chci být lepší. Hlavně v playoff jsem neměl jediný bod a to je chyba.

 

Vy osobně tedy zůstáváte ve Znojmě i pro nadcházející sezónu?

Ano, mám platný kontrakt na 2 roky.